Checkpoint
flow-image

Трендови сајбер-напада: Извештај за прво полугодиште 2022. године компаније Check Point

Овај ресурс је објавио Checkpoint

Рат у Украјини доминирао је насловима у првој половини 2022. и можемо само да се надамо да ће ускоро бити мирно окончан. Међутим, његов утицај на сајбер-простор био је драматичан и по обиму и по размери, пошто су сајбер-напади постали чврсто укорењени као оружје на државном нивоу. Идентификовали смо нивое напада без преседана које спонзорише држава, пораст хактивизма, па чак и регрутовање приватних лица у „ИТ армију“. У овом извештају поближе разматрамо како се сајбер-рат интензивирао да би постао суштински део припреме и вођења стварног војног сукоба. Штавише, откривамо какве ће последице ово имати за владе и предузећа широм света, чак и она која нису директно укључена у сукоб.

Преузмите одмах

box-icon-download

*обавезна поља

Молимо вас да прихватите услове

Испостављањем захтева за овим ресурсом ви пристајете на наше услове коришћења. Сви подаци су заштићени нашим Обавештењем о приватности. Ако имате додатних питања, пошаљите нам их на адресу е-поште dataprotection@headleymedia.com.

Сродне категорије Безбедност облака, Одговор на инцидент, Обавештајни подаци о претњи, Шифровање, Антивирус, Управљање идентитетом, Управљање идентитетом и приступом (IAM), Заштитни зид